U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

Historiek.

 

Beachvolleybal en Sint-Niklaas zijn geen onbekenden. In 1997 organiseerde Nivoc Nieuwkerken in het kader van zijn  25-jarig bestaan op het dorpsplein een kleinschalig en "éénmalig" tornooi (24 en 25 mei 1997). Op zaterdag kon de jeugd aan de slag en op zondag doken de senioren het zand in (3 tegen 3). 's Avonds was er een demonstratietornooi met 4 ploegen met als uiteindelijke winnaars Sacha Koulberg en Philippe Vanescote.

Gezien het grote succes kwam er een tweede editie tijdens het Pinksterweekend met onder meer het Oostvlaams Kampioenschap. Het tornooi nam drie dagen in beslag. Vanaf de derde editie (1999) werd uitgeweken naar Hemelvaart en kwamen gedurende 4 dagen ploegen in actie. In 2004 verhuisde het tornooi omwille van zandperikelen naar Bazel. Nivoc fusioneerde ondertussen (december 2000) met Pardaf Kruibeke om PNV Waasland Kruibeke-Nieuwkerken te vormen. 

In 1999 maakte ondertussen de markt te Sint-Niklaas kennis met beachvolley op initiatief van ATB. Het bleef hier wel bij een eenmalig gebeuren. In 2003 kwam er in samenwerking met het Sportcentrum Bad Michel wel een vervolg onder de vorm van de ondertussen teloorgegane Wase Beachcompetitie.

 

Belgian Beachvolley Championship in Sint-Niklaas (2006)

 

In 2006 streek de caravan van het BK Beachvolley voor de eerste keer neer op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Onder een striemende regen werd deze editie afgwerkt. Een jaar later kwam PNV Waasland de organisatie vervoegen en ook de regen tekende weer present.

 

Vanaf 2008 kwam de organisatie in handen van een triumviraat: PNV Waasland, Walivol en de Vriendenkring van GP De Ster. Het vernieuwde organisatiecomité had meer geluk met de weersomstandigheden: een stralende zon en een hertekende site trokken heel wat belangstellenden.

 

In 2011 werden de eerste schutere stappen gezet richting ondersteuning van beachvolleybal-teams. Jeroen De Beleyr en Kenneth Janssens - winnaars van de BK Manche in Middelkerke waren te bewonderen met het logo van de "Beachvolleyhappening" op hun uitrusting.

 

Beachvolleyclub Sini-Beach.

 

2012

De volgende stap was de oprichting begin 2012 van de vzw Sini-Beach die samen met Walivol verder tekent voor de organisatie van de Beachvolleyhappening. Daarnaast bracht Sini-Beach ook een aantal teams in stelling tijdens het BK Beachvolley 2012 en het Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen.

Het palmares van dit eerste seizoen is meer dan behoorlijk:

- 4 tornooizeges bij BK manches (3 bij de Dames en 1 bij de Heren)

- 3 halve finale plaatsen in Knokke-Heist met een bronzen plak bij de Dames

- 1 tornooizege bij het PK Heren 

- Provinciaal Kampioen bij de Heren en brons bij het PK Junioren

 

 

2013

Tijdens het seizoen doken opnieuw een aantal teams het zand in voor het Belgian Beachvolley Championship (BK) en voor het Provinciaal Kampioenschap (PK).

Tijdens de manches van het PK verdedigden onze teams meer dan behoorlijk onze blauw kleuren. Op het BK speelde de club een toonaangevende rol:

De BK-manches:

- 5 finales met 4 tornooizeges voor Stephanie & Karolien

- 5 finales voor Dries & Aljosa

- 2 finales voor Fien & Maud

BK-finales in Knokke-Heist:

- Fien & Maud Belgisch kampioen (goud)

- Stephanie & Karolien Vice-kampioen (zilver)

- Dries & Aljosa Vice kampioen (zilver)

 

2014

- Dries & Tom worden Belgisch kampioen (goud)

- Aljosa & Dennis Vice-kampioen (zilver)

- Stephanie & Karolien Vice-kampioen (zilver)

- Fien & Maud 4de plaats

 

2015

- Dries & Tom hernieuwen hun Belgische titel en zijn ondertussen aan de slag als professionele beachvolleyballers (Belgian Beachvolleyteam).

- Stephanie & Karolien worden opnieuw Vice-kampioen

 

2016

- Dries & Tom worden opnieuw Belgisch kampioen en missen op een haar na het ticket voor de Olympische Spelen in Rio

- Bij de dames kapen we in Knokke de drie podiumplaatsen weg: Maud & Els worden Belgisch kampioen, Katrien & Karolien vice-kampioen en Stephanie & Lisa gaan met het brons aan de haal

- Op 18 december reikt de sportraad van Sint-Niklaas op haar jaarlijkse academische zitting de prijzen voor sportverdienste en sportprestatie 2016 uit. Dries & Tom krijgen de prijs voor Sportprestatie en Luc Declercq is de laureaat van de prijs voor Sportverdienste.

 

2017

- Dries & Tom verlengen hun titel in Knokke en winnen in het Oostenrijkse Baden het CEV Masters tornooi net op het moment dat ook in Sint-Niklaas de finale van de manche van het BK plaatsvindt

- Zilver (Maud & Els) en brons (Stephanie & Lisa) is de oogst bij de dames in Knokke

- Op de voorlaatste dag van het jaar krijgt de club een mokerslag te verwerken. Annick met oprichter van de club, stuwende kracht en duivel-doet-al op de Beachvolleyhappening en binnen de club, overlijdt totaal onverwachts tijdens haar werk als thuisverpleegkundige aan de gevolgen van een hartaanval. Haar echtgenoot Luc die eveneens mee aan de basis ligt van de club, zet samen met Steven en diens vriendin Anske de passie voor het beachvolley verder. 

 2018

- Dries & Tom moeten passen voor de deelname aan de Masters te Knokke en verlengen hun titel bijgevolg niet.

- Bij de dames werd een heuse Sini-Beachfinale tussen Maud & Els en Elien & Britt. Maud & Els winnen de onderlinge strijd en worden Belgisch kampioen terwijl Elien en Britt het zilver pakken. Plaats drie en brons is voor Stephanie (Sini-Beach) aan de zijde van Kim Lieckens (Brucap).