U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

Beachvolleyhappening organisatorisch een succes, sportief iets minder

Gepost 2017/06/26

Voor de twaalfde keer (de elfde keer onder leiding van dezelfde mensen, de zesde keer onder de hoedanigheid van Sini-Beach) al passeerde het circuit van het Belgian Beachvolley Championship op de grootste markt van 't land. Het circuit zit al over halverwege dus voor de teams wordt het stilaan tijd om te pieken richting de Masters in Knokke.

Pieter-Jan en Benneth traden aan in de zaterdagmorgenpoule met als tegenstanders Malfait-Van Huffel en Vleugels-Verspecht. De eerste wedstrijd tegen Malfait-Van Huffel was knokken om uiteindelijk toch de 2-0-overwinning uit de brand te slepen. Ook in de tweede wedstrijd tegen Vleugels-Verspecht (dit jaar stonden die zelfs al op het podium) werden onze Sini-Beachers gedwongen om hun beste beachvolleybalspel boven te halen. In een spannende derde set trokken ze uiteindelijk het laken naar zich toe. De barragewedstrijd tegen Coenen-Vermeeren kon alle kanten uit, maar Pieter-Jan en Benneth moesten hun meerdere erkennen in het duo uit Destelbergen.

 

Het andere zaterdagduo, Seppe en Jente, speelde de namiddagpoule. In de eerste wedstrijd namen ze vlot de maat van Degraeve-Van Dorpe. De tweede wedstrijd, tegen Van Acker-Van Acker (neen, het zijn geen broers), had meer voeten in de aarde (of beter het zand). Pas in de derde set konden onze broertjes afstand nemen van de twee Van Ackers. In de barrage namen ze het op tegen Christiaens-Cosemans. Voor het eerst dit seizoen slaagden ze erin de barrage te winnen en een plaats op de zondagtabel te veroveren. Hun zondagse parcours werd er één om trots op te zijn. De eerste wedstrijd werd nipt 0-2 verloren van Degrève-Steenhouwer. Trainer Marko Klok die de wedstrijd had gevolgd zei achteraf dat er zeker een overwinning in zat. De tweede wedstrijd, tegen Paulides-Douwen, was op papier een onmogelijke opdracht. Gelukkig wordt beachvolley op zand gespeeld. Seppe en Jente zorgden voor de stunt van het weekend door de winnaars van Gent (toen versloegen ze zelfs Tom en Dries) met 2-1 te kloppen. Helaas bleek deze overwinning achteraf niet te volstaan om een plaats in de kwartfinale af te dwingen. Hun tornooi eindigde uiteindelijk met een nipt verlies tegen clubgenoten Anshel en Tim. Een mooie elfde plaats is het verdict.

 

Op zondag bleken bij de heren Anshel en Tim hun vakantie niet goed verteerd te hebben. Ze werden laatst in hun poule na nipt verlies tegen Coenen-Vermeeren en iets minder nipt verlies tegen Christiaens-Cosemans, die door het forfait van Tom en Dries, als lucky loser werden opgevist. Uiteindelijk versloegen ze de broertjes De Keyser zodat het tornooi toch nog met een voorzichtig positieve nood werd afgesloten.

 

Yannick en Oscar kregen een zware loting voorgeschoteld: Oprins-Blondeel (brons in Knokke) en Boehlé-van de Velde (de Nederlandse wildcard die heel wat indruk maakte tijdens de kwalificatie). Yannick en Oscar deden hun reputatie als diesels alle eer aan. Jammergenoeg raakte deze keer hun motor niet op tijd in gang. Ze verloren 1-2 van Oprins-Blondeel en 0-2 van Boehlé-van de Velde. Al speelden ze die laatste match wel op niveau. Hun tegenstanders hadden geen zin (of was het toch uit schrik zoals Yannick suggereerde) in een wedstrijd voor de 9de plaats dus eindigde het tornooi van Yannick en Oscar met een forfaitzege.

 

Maud, voor de laatste keer met Kim Lieckens, bleef foutloos in de poules na 2-0-winst tegen Thielemans-Verhulst en 2-1-winst tegen Pauwels-Van Den Broeck. In de kwartfinale stonden Stephanie en Lisa aan de andere kant van het net. In een spannend duel bleken Stephanie en Lisa te sterk voor het Sini-Beach-Brucap-team. Een vijfde plaats werd hun deel.

 

Stephanie en Lisa wonnen vlot hun eerste wedstrijd tegen Schaekers-Schaekers. De tweede wedstrijd werd verloren tegen Wittock-van Grinsven. Voordeel van dit verlies: Mouha-Gielen werd ontlopen in een eventuele halve finale. Nadeel van dit verlies: een van onze twee Sini-Beachduo's (in dit geval Maud) werd uitgeschakeld in de kwartfinales. In de halve finale moesten Stephanie en Lisa het opnemen tegen Coolman-De Beule, een team dat zichzelf de ambitie heeft gesteld de Olympische Spelen in Tokio te halen. Stephanie en Lisa maakten iets te veel foutjes om aanspraak te kunnen maken op hun derde finaleplaats. Met hun derde plaats staan ze toch alweer een zesde (!) keer op het podium van een manche. Een cijfer dat enkel Mouha-Gielen ook kan voorleggen.

 

Tijdens het tornooi werd ook met argusogen de resultaten van Tom en Dries op de CEV-Masters gevolgd. Op vrijdag werd al duidelijk dat ze de kwartfinales zouden halen en toen op zaterdag het nieuws binnen sijpelde dat die kwartfinale ook werd gewonnen, werd onmiddellijk duidelijk dat Tom en Dries de Beachvolleyhappening niet gingen halen. Een afzegging die hen heel snel werd vergeven toen ze ook de halve finale wonnen. Gelijktijdig met de damesfinale in Sint-Niklaas werd in Baden (Oostenrijk) de herenfinale gespeeld. Gelukkig voor ons bestaat er zoiets als internet en wordt er in Oekraïne live gewed op beachvolleybal. Vanop het terras van de VIP werd de finale op computer gevolgd. Bij een stand van 4-4 in de herenfinale klonk er plots luid gejuich vanuit de VIP-tent. Het sein dat Tom en Dries de historische zege hadden behaald.